Ratsastajan kunto

Ratsastajan vatsalihastreeni

Sunnuntaina saatiin kuvaukset purkkiin vatsatreenin osalta ja tänään saadaan sitten treeni julki – Instagramin puolelta pystyikin hieman vakoilemaan mitä tuleman pitää. Aikaisemmin puhuimmekin keskivartalon tärkeydestä ja nyt tulevissa postauksissa tulemme keskittymään noiden eri osa-alueiden vahvistamiseen. Ensimmäisenä – varmastikin se kaikista suosituin – eli vatsalihakset ja niiden vahvistaminen. Seuraavien liikkeiden avulla saat vahvistettua monipuolisesti vatsalihaksiasi.

1. Aktivointiharjoitus

Käy selinmakuulle.  Anna sisäänhengityksellä vatsan pullistua isoksi.  Uloshengityksellä litistä vatsaa mahdollisimman paljon.  Tee liike siten, ettet käytä selkärankaa.

core2
Sisäänhengityksellä vedä keuhkot täyteen ilmaan ja anna vatsan pullistua hengityksen mukana.
core3
Uloshengitys litistää vatsaa – napa painautuu kohti selkärankaa.

 

2. Vene

Istu lattialle polvet koukussa. Aktivoi keskivartalo ja nosta kädet suoraksi eteen. Huomioi lapatuki, etteivät hartiat kohoa korviin. Nojaa taaksepäin ja nosta jalat ilmaan. Pidä asento.

core4
Hae tuntuma istuinkyhmyille ja nojaa aavistus taaksepäin. Tuo hartiat pois korvista aktivoimalla lavat.
core5
Pidä selkä suorana koko liikkeen ajan.

3. Vatsarutistus kiertäen

Käy selinmakuulle. Aktivoi keskivartalo ja nosta oikea nilkka vasemman reiden päälle (muistuttaa pakaranvenytys asentoa). Tuo kädet kevyesti niskan taakse. Uloshengityksellä nosta ylävartaloa irti lattiasta siten, että lavat irtoaa !attiasta. Tee hyvä kierto oikealle, palaa takaisin keskelle ja laskeudu kokonaan alas. Alhaalla anna vatsan rentoutua sisäänhengityksellä (vatsa pullistuu) ja toista liike uloshengityksellä.

core7
Lähde nostamaan ensin lapoja irti lattiasta.
core8
Kierrä vasta sen jälkeen, kun olet saanut nostettua yläselkää irti lattiasta. Pidä kyynärpäät mahdollisimman leveällä.

4. Kurotus

Asetu selinmakuulle, aktivoi keskivartalo ja lavat. Nosta kädet suoraksi, sormet osoittavat kohti kattoa. Uloshengityksellä nosta yläselkä irti !attiasta ja kurota käsillä kohti kattoa. Pidä asento hetki ennen kuin lasket sisäänhengityksellä takaisin alas.

core9
Muista taas hakea hyvä lapatuki ennen liikkeen aloittamista.
core10
Kurota sormilla mahdollisimman korkealle ja pidä jännitys 3-5 sekuntia.

 

5. Bear crawl

Mene konttausasentoon, aktivoi keskivartalo. Nosta polvia hieman irti lattiasta, hae hyvä lapatuki painamalla kämmeniä lattiaan ja antaen yläselän hieman pyöristyä lapojen loitontuessa. Liikuta vastakkaista kättä ja jalkaa vuorotellen eteenpäin. Hallitse keskivartalo ja pidä sääret lattian suuntaisena.

core11
Aloitusasennossa nosta polvet hieman irti lattiasta ja hae yläselkään pientä pyöreyttä lavatuen kautta.
core12
Vastakkainen jalka ja vastakkainen käsi liikkuvat yhtäaikaa eteenpäin.

 

Kuinka treenaan?

Aloita aktivointiharjoitteella, ja tee tätä harjoitusta 10-20 kertaa. Sen jälkeen siirry tekemään liikkeet 2-5 kuntopiirimäisesti.
Tee jokaista liikettä 10-15 toistoa ja pidä minuutin tauko viidennen liikkeen jälkeen. Tämän jälkeen toista kuntopiiri 2-3 kertaa.

Seuraavalla kerralla sukellamme vahvistamaan selkää 🙂

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s