kehonhuolto, Ratsastajan kehonhuolto

Takareisien merkitys istunnalle

Ratsastaessa joustavat takareidet antavat meidän ns. istua syvälle satulaan, jolloin meidän on helpompi käyttää apuja. Kireydet takareiden alueella vaikuttavat luonnollisesti istuntaamme, mutta niillä voi olla vaikutusta myös ryhtiimme.

Kireydet takareiden alueella voi aiheuttaa muutoksia lantion asentoon: tällöin alaselän luonnollinen notko häviää ja selän suoruus korostuu. Ideaalitilanteessa haluaisimme, että rangastamme löytyy alaselän kohdalta pientä notkoa.

💯 Kesäkuun pilottikurssilla testasimme takareisien liikkuvuutta kahdella eri testillä. Istuma-asennossa tehtävässä liikkeessä neljä kurssilaista viidestä paransi neljän viikon aikana tulostaan kyseisessä liikkeessä.

Eräs kurssilainen myös huomasi kurssin harjoitteiden helpottavan istumatyöstä aiheutuviin jumeihin.

PS: Jos haluat päästä kurkistamaan syksyn uutuuskurssin sisälle, ilmottaudu elokuun lopulla julkaistavaan 5 päivän Iloa Ratsastukseen – Lantion liikkuvuushaasteeseen.

Saat viiden päivänä aikana vinkkejä lantion alueen liikkuvuuden kehittämiseen. Näitä harjoitteita ei tulla julkaisemaan muutoin, joten tämä on ainutlaatuinen tilaisuus. Lähde mukaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s