kehonhuolto, Ratsastajan kehonhuolto

Hyvän olon joulukalenteri luukku 9 – Lantion liikkuvuuden merkitys ratsastajalle

Tiesitkö, että ratsastajana pystyt omalla hyvällä fyysisellä kunnollasi sekä hyvällä liikkuvuudella vaikuttamaan positiivisesti myös hevosesi hyvinvointiin? Kun istut oikein hevosen selässä, vaikutat positiivisesti myös hevosen tuki- ja liikuntaelimistön terveyteen. Joten samalla kun huolehdit omasta hyvinvoinnistasi ja saat parantuneen fyysinen kunnon ja liikkuvuuden ansiosta enemmän iloa irti ratsastuksesta, teet palveluksen myös hevosesi hyvinvoinnille.

Lantion alueen liikkuvuus on yksi merkittävimmistä asioista, joihin meidän ratsastajien tulisi kiinnittää huomiota. Miksi näin?

Kun tarkastellaan istunnan ja liikkuvuuden yhteyksiä, huomataan, että suurimmat liikkuvuusvaatimukset keskittyvät juuri lantion alueelle. Ratsastaessa lannerangan ja lonkkanivelen tulisi myötäillä hevosen liikkeitä kaikissa askellajeissa. Mikäli lantion alueella on kireyksiä ja puutteita liikkuvuudessa, vaikuttaa tämä heikentävästi ratsastajan istuntaan.

Ratsastajana sinun tulee pystyä myötäilemään hevosen liikkeitä, mutta myös ohjaamaan liikettä oman istuntasi avulla. Ja koska istunta ja lantion alueen liikkuvuus kulkevat käsi kädessä, aiheuttaa lantion alueen kireydet sen, että emme pysty parhaimmalla tavalla toteuttamaan myötäilyä tai apujen antamista.

Mitä hyötyä lantion hyvästä liikkuvuudesta on?

✅ Kun lantion alueella ei ole turhia kiristyksiä, pystyt myötäilemään hevosen liikkeitä paremmin.

✅ Auki oleva lonkka mahdollistaa myös pohkeen vaivattoman käytön, kun pohje pääsee helposti kontaktiin hevosen kyljen kanssa.

 ✅ Rennosti istuva ratsastaja huomaa positiiviset vaikutukset hevosen liikkeissä: myös hevonen liikkuu rennosti.PS: Jos haluat napata itsellesi 20 erillaista liikkuvuusharjoittelua, jonka avulla parannat lantion alueen liikkuvuuttasi, vahvistat keskivartalon ja lantion aluetta sekä haastat tasapainoasi, vilkaise Iloa Ratsastukseen – Vapauta lantiosi verkkokurssin joulutarjous.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s