Ratsastus

Salaisuus harmoniseen ratsastukseen

Mitä yhteistä on auton ratilla ja ratsastuksella? Aika outo kysymys eikö vain? Mutta vastaus on onneksi helpposelitteinen.

Ohjataksesi autoa tarvitset siihen ratin, jonka avulla ohjaat auton haluttuun suuntaan. Samalla tavalla me ratsastajat tarvitsemme oman ”ohjauspyörän”, jonka avulla pystymme välittämään hevoselle viestejä siitä mihin suuntaan me haluaisimme mennä.

Osaatko jo arvata mikä tämä voisi olla? Aivan oikein – se on sinun lantiosi!

Seuraat hevosen liikkeitä lantiollasi

Lantion asentosi vaikuttaa siihen kuinka hyvin pystyt mukautumaan hevosen liikkeisiin. Me ratsastajat voimme joko helpottaa tai hankaloittaa hevosen liikkeitä oman istuntamme kautta.

Hevoselle ei ole luonnollista kantaa painoa selässään, minkä takia meillä ratsastajilla onkin suuri vastuu huolehtia siitä, että teemme sen hevoselle mahdollisimman helpoksi. Ja tällä tarkoitan sitä, että muistamme huolehtia myös omasta kehostamme ja hyvinvoinnista.

Kommunikoit hevosen kanssa lantiosi avulla

Sen ohella, että seuraat ja myötäilet hevosen liikkeitä lantiosi avulla, välität hevosellesi viestejä niin jalan, ohjan kuin lantiosi kautta. Näistä kolmesta erityisesti lantion merkitys korostuu hevosen kanssa kommunikoinnissa.


Kuten huomaat, lantiolla on suuri merkitys ratsastajalle ja hevosen hyvinvoinnille. Mielestäni voidaankin ajatella, että lantio on ”salaisuus” harmoniselle ratsastukselle.

PS: Anna kehollesi aikaa 20 minuuttia ja huolla sitä tällä ihanalla lantiota avaavalla kehonhuoltoharjoitteella.

1 vastaus artikkeliin “Salaisuus harmoniseen ratsastukseen”

Jätä kommentti